De parel van de week (ja, nu al) komt uit het Oost-Vlaamse Herzele en meer bepaald van Celestial Wolves. Aeolist, Descend!, het nieuwste nummer van de instrumentale rockband, zal te vinden zijn op REPEAT, een split-EP met de Brusselse band OMSQ. De plaat verschijnt in september.

We hadden last van een knoert van een (late) zondagsblues, en toen kwam plots dat prachtige nummer op het perfecte moment. Het is bloedmooi, sfeervol en gelaagd. Wat ook opvalt, is het open en weids geluid ondanks de (bij momenten) heavy gitaren. Weg blues.

 

 

Het nummer begint met sfeervolle postrock à la God Is An Astronaut, dan volgen draaikolkmelodieën (denk aan de intensiteit van Explosions in the Sky en Red Sparowes) en vervolgens, ergens voorbij de drie minuten, stonergitaren. Maar dat is nog niet alles. Een nummer opbouwen is een kunst, en Celestial Wolves kan dat. “Aeolist, Descend!” laat meer dan ooit de mogelijkheden van de band horen. En dat tien minuten lang.

 

Celestial Wolves bracht eerder twee puike platen uit: Wood For Wood (2013) en Illusive Landscape Of Expression (2015). Daarmee deden ze hun beschrijving ‘instrumental, melodic, dynamic, powerful’ alle eer aan. Het vijftal mocht twee keer op Dunk!festival aantreden en heeft enkele tours in het buitenland (van Glasgow tot in Trento) achter de rug. Op 24 juni zijn ze te zien met Stratosphere in muziekcafé Gonzo in Ninove.

Please follow and like us: