Op zaterdag 24 november trekt het Gentse label Consouling Sounds naar een heel speciale locatie: Doel. Metalbands Soul Grip, Witch Trail, Vonnis en Kuar Nhial zullen die avond voor een perfecte soundtrack bij het verlaten polderdorp zorgen. “De avond moet het leven zoals het is en was symboliseren.”

doel

Van dagelijks leven is in Doel, gelegen tussen haven, industrie en de kerncentrale, nog maar weinig te bespeuren. Toch is er nog een café, genaamd Doel 5. Een knipoog naar een vijfde reactor die er nooit kwam. Het café is bijna een symbool van het Scheldedorp, dat dapper stand houdt dankzij horden bezoekers, zowel Belgen als toeristen. “Onze collega’s van dunk!records hebben er eerder dit jaar een show georganiseerd en zo kwam ik op het idee om er iets met Consouling Sounds te doen”, aldus Michel Sol.

 

Maar het Gentse label is wat betreft opvallende concertlocaties niet aan zijn proefstuk toe. Op 20 oktober vond er nog een concertavond plaats aan de ruïnes van de Sint-Baafsabdij in Gent. “Fantastisch hoe locatie en muziek één geheel werden. Zo zie ik ook de avond in Doel. Alles is er kapot, het dorpje baadt in een spookachtig sfeertje, er zijn nog maar een paar bewoners die vechten om daar om te blijven. Daar past de muziek van deze vier bands wel bij.”

 

Soul Grip en Kuar Nhial zijn afkomstig uit de Consouling-stal, Witch Trail bracht eerder dit jaar nieuw werk uit via het Antwerpse Babylon Doom Cult Records. Vonnis zit tot slot bij Consouling Agency.
“Het alles-kapot-sfeertje in Doel past perfect bij de muziek van Vonnis. Maar ook dat beetje liefde dat er nog is bij de overblijvende bewoners.”

 

 

Onderstaand trio bracht met ‘Thole’ een van de sterkste metalplaten van het jaar uit. Witch Trail speelt smerige, sludgy black metal die in de smaak moet vallen bij liefhebbers van Alkerdeel en Darkthrone. “Witch Trail zal ongetwijfeld het spookachtige en kille gevoel in het dorpje versterken.”

 

 

“Kuar Nhial bezingt alle facetten het leven, terwijl de muziek ook alle kanten uitgaat. Ook Doel heeft verschillende kanten: van de stroom van de Schelde tot een leegstaand woning, die op instorten staat en waar je ziet dat het leven is vertrokken.”

 

 

“Soul Grip tot slot vertolkt heimwee van de bewoners maar zeker ook de frustratie.” Net als Kuar Nhial heeft ook Soul Grip net een nieuwe plaat uitgebracht. Nog een reden dus om op 24 november af te zakken naar Doel.

 

 

Please follow and like us: