Het Brakelse duo FÄR viert de release van zijn debuutplaat op een nieuw label van het Gentse Consouling Sounds mét een eerste single: “Last Straw”. Drie keer feest dus! En de song móét je gehoord hebben.

 

Ons favoriete kwaliteitslabel Consouling Sounds springt op de kar van electronica, maar niet zomaar.  Sinds zijn start heeft Consouling Sounds altijd gefocust op genreoverschrijdende muziek. Van avant-garde over post en drone, ambient tot metal: het label is een platform voor een breed gamma aan stijlen. Met meer elektronische muziek had Consouling iets minder affiniteit. Maar iedereen zonder oorkleppen maakt een evolutie door. En zo hebben het label en een nieuw genre, waaruit ook eigenzinnige uitspattingen voortkomen, elkaar gevonden.

 

En zo belanden we bij FÄR,  een van de meest fascinerende Belgische beloftes van het moment. Over naar het nummer: het is een eigenzinnige mix van donkere klanken, zwoele pop, samples en diepe bassen. Heerlijk intens en tegelijk licht dansbaar. Herinner je je nog de korte witch house-hype met acts als Balam Acab, oOoOO en Salem? Wel, deze Brakelse act heeft er zijn eigen, vernuftige draai aan. En “Last Straw” zal nog lang in je hoofd blijven hangen. En nu we toch bezig zijn: check ook het uitstekende “Shot”, dat in oktober vorig jaar verscheen. Ook een oorwurm van jewelste.

 

 

FÄR bestaat nog maar sinds 2016 en werd opgericht door An-Sofie De Meyer (vocals, samples) en Tim De Gieter (synths, beats en productie). Het duo brengt zijn debuut SALUTE uit op 13 oktober via Circuits by Consouling Sounds. Het album werd opgenomen in De Gieters Much Luv Studio (waar ook al Brutus, Eleanora en High Hi passeerden) en gemasterd door James Plotkin (The Melvins, Sunn O))) ).

 

 

Please follow and like us: