De kans dat je Thot al kent, is klein. Niet alleen omdat het vierkoppige gezelschap van de andere kant van de taalgrens komt, maar ook omdat ze al een tijdje diep in de underground vertoeven. Nu pakt Thot uit met een eigenzinnige cover van Fever Rays “Now’s The Only Time I Know”. Checken die handel!


In 2014 bracht de productieve band rond Grégoire Fray al een goed onthaalde plaat uit. De muziek is moeilijk onder één noemer te vatten; weliswaar hoor je  industrial rock, maar ook duidelijke invloeden van ambient en electro. De plaat  was een uniek, knallend experiment, uitermate geschikt voor fans van Front 242 en NIN.

 

Anno 2017 gaat Thot nog een stapje verder. De cover van “Now’s The Only Time I Know” klinkt als industrial/post rock. Het is nu nog moeilijker om Thot in één genrehokje te steken.

 

De clip werd opgenomen in een bos in Zuid-België, past perfect bij de sfeer van het nummer en maakt deel uit van een triptiek met de eerder uitgebrachte songs “Icauna” en “Odra”. Het is de perfecte opwarmer voor Thots nieuwe plaat Fleuve, die op 20 oktober verschijnt via Weyrd Son Records.
“Negen nummers opgebouwd rond hartstochtelijke vocalen, zware synths, klarinetlagen en Bulgaarse koren. Het is een ode aan het Europese continent en zijn culturele geschiedenis, de natuur, de vrouw en transcendentie”, kondigt de band aan.

 

Maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken, gewoon luisteren!

 

 

 

Please follow and like us: