Uma Chine is de nieuwe band van Nele De Gussem (Maya’s Moving Castle, Future People Are Wizards, Delvaux) met leden van St. Grandson, Binti, Steiger, Ivy Falls en ga zo maar even door. Voor oorworm heeft ze vijf undergroundtips in petto.

Voor wie Uma Chine nog niet kent: een korte introductie. “Uma Chine is een reusachtige vrouw die magisch-realistische vertelsels de wereld in stuurt. De zes leden vertalen haar verhalen naar nummers die heupen doen wiegen, voeten doen stampen en u al te graag in extase brengen”, zo omschrijft de band zichzelf.

De muziek is voer voor fans van Goat, Angelo Badalamenti, Amen  Dunes en Portishead. Luister maar eens naar “A Cake Spell”. Wie wil horen hoe dat live klinkt, moet op 11 juni afzakken naar Kinky Star. Op 17 juni is Uma Chine te zien in het voorprogramma van Mauro Pawlowski en Remo Perotti in Villa Bota in Brugge en op 30 juni op het gratis Copacobana festival in Gent.

 

 

VANMARSENILLE

“Soloproject van Stijn Vanmarsenille, frontman van Future Old People Are Wizards. Zijn muziek komt binnenkort eindelijk online.  Hij is één van de meest inventieve en productieve mensen die ik ken; synth-freak en producer. Agressief, vaak alle kanten uit, soms gewoon onnozel en speels. Daarnaast maakt hij radicale keuzes en gebruik of misbruik van conventies, en kan daardoor niet in een vakje gestoken worden.”

 

STEIGER

“Zalig jazztrio van Gilles Vandecaveye met de drummer van Uma Chine, Simon Raman, en Kobe Boon op bas. Ik hoorde ze voor het eerst op de opening van de Koer in de Brugse Poort en was zeer onder de indruk van de sfeer die ze neerzetten.”

 

ALFREDO

“Groep met onder anderen zangeres Astrid Creve (prachtige stem), Marijke Hellemans (wat een klank en ongelofelijke subtiliteit), Robbe Kieckens, (straffe multi-percussionist) en Kris Auman op bas (waar ik zo fan van ben dat ik er een duo mee ben begonnen). Ze brengen zachte, subtiele nummers met wonderschone melodieën die afgewisseld worden met improvisatie.”

 

 

MDC III

“Eén van de projecten die Mattias De Craene (Nordmann) uit de grond stampte het laatste jaar. Nog maar éen keer gehoord, maar in plaats van een concert werd het een Lynchiaanse ervaring, in de King Street, een donker café achter de Vlasmarkt in Gent. Dat hadden ze tot een andere ruimte ingericht met bevreemdende belichting. Bezwerende impro en ongelofelijk veel energie.”

 

 

DE GROOTE-FAES DUO

“Een geniaal duo dat ik onlangs voor de eerste keer in de Koer zag, met klassiek contrabassist Ben Faes en jazzgitarist Bruno Degroote. Naast zeer mooie nummers en ongelofelijk samenspel hadden ze ook heel grappige bindteksten.”

 

 

 

Please follow and like us: