De muziek van Onset is de perfecte soundtrack voor een nachtelijke autorit. De songs op hun gloednieuwe EP zijn opgebouwd uit diepe, donkere beats, delicate melodieën en een mijmerende stem. Speciaal voor Oorworm kozen ze vijf inspirerende nummers. Wederom uitermate geschikt voor nachtraven. Enjoy!

“Dit zijn geen nummers die per se bepalend zijn voor onze muziek, maar wel nummers die onze muzikale smaak hebben veranderd. In veel gevallen in een ver verleden dus. En de eerste keer dat je zo’n nummer hoort, dat moment vergeet je nooit.”

 

Jason Molina – It’s Easier Now

 

“Er zijn van die nachten in Gent, van het ene café naar het andere, met vreemden aan de toog, kijken of er nog gedanst wordt in de White Cat, eindigen in de Charlatan want er is niets meer open, dan in de nachtwinkel iets kopen voor in de taxi. Na zo’n nacht zaten we op de dorpel van mijn huis – ik woonde daar nog niet lang – te kijken: de marktkramers waren hun kraam al aan het opzetten. Het was een goed moment, roken en de laatste fles delen, de zon komt op, en dan hoor je dat nummer achterin door de boxen komen. Zo’n droeve, mooie melodie – dan komt alles samen.”

 

 

Pachanga Boys – Time

 

“Een vriend van ons studeerde in Berlijn, dus we gingen op bezoek. Op dat moment waren we nog altijd meer bezig met riffs dan met beats. We wilden toch eens naar Berghain, hoewel ze ons dat hadden afgeraden – te veel toeristen en zonder vrouwen geraak je niet binnen. Maar we wilden het niet horen, stonden drie uur in de rij en toen we tegen 5 uur ‘s ochtends bij de portier stonden, mochten we meteen weer vertrekken. Toch werd het nog goed, want in een andere club zagen we door de ramen de zon opkomen boven de Spree, en net op dat moment die plaat – magisch.”

 

 

Burial – Untrue

 

“Ik weet nog goed wanneer ik dit voor het eerst hoorde, een eeuwigheid geleden. Andere tijden. Met vrienden op kot in Gent, te veel pizza’s en pita’s, uren anime kijken, roken, en daarna in de zetel met een blik bier in slaap vallen. Meestal gebeurde dat een paar dagen per week. Op zo’n dag, een dag zoals alle andere dus, hoorde ik die plaat uit de kamer van een kotgenoot komen. Die verknipte beats, die afgebroken samples, die tristesse. Alles was in één klap anders. Geen enkele keer heb ik nog muziek gehoord waar ik zo ondersteboven van was.”

 

 

The Sound – Winning

 

“Een quiz in je eigen dorp, het is als jonge gast van 16 het beste excuus om wat langer weg te blijven van het ouderlijke huis. In de pauze legde de cafébaas, een muziekkenner van de oude stempel, die plaat op. Zelfs al waren we al wat gewoon, die riffs, die zanglijn… Na de quiz wist de patron niet welk nummer we bedoelden. We zijn toen tot een gat in de nacht blijven plakken om samen met hem zijn hele playlist af te lopen. Het was het waard, boze ouders of niet. Pas later ontdekt dat de zanger van The Sound zich voor een trein had gegooid, trouwens.

 

 

Lords of Acid – I Sit On Acid

 

“Wat doe je als je jong bent en geen geld hebt, maar toch op reis wil. We waren met een geleende auto onderweg naar een camping ergens in Frankrijk en iemand had deze plaat mee op een gebrand cd’tje. En scheuren maar op de autoroute, onnozel doen, op de camping de intro keihard zetten en al die vakantiegangers ontsteld zien opkijken. Niets om bijzonder trots op te zijn, maar man, dit nummer doet je toch behoorlijk stoer voelen. Het had net zo goed een metalnummer kunnen zijn. Gewéldige riff, gewéldige vibe.”

 

 

De EP van Onset is te beluisteren via hun Bandcamppagina: 

https://onset1.bandcamp.com/releases

 

Please follow and like us: