Zie je het bos even niet meer door de bomen? Oorworm pikte vijf Belgische parels uit het muzieklandschap die de voorbije twee weken op de proppen kwamen met geweldig goed nieuws.

 

Wat? Onze favoriete Belgische stoner/sludge metalband Huracán mocht hun nieuw nummer “Sky Burial” opnemen tijdens een studiosessie in de gloednieuwe TRIX Studios.
Wanneer te zien? Op 15 november zorgt Huracán ongetwijfeld voor een moddervette afterparty na het optreden van SONS in – waar anders – Trix.

 

Wat? Op 26 oktober verscheen via Hypertension Records de debuutplaat van het Gentse Raw Peace, dat bestaat uit leden van Reproach en Imaginary Dictionary. Het album staat bol van de hardcore punk/D-beat en is één grote brok agressie.

Wanneer te zien? De release show vindt op 24 november plaats in Gent. Nadien volgen nog herkansingen in Cobra Jaune in Brussel op 1 december en op 7 december in The Pits in Kortrijk.

 

 

Wat? Op zaterdag 9 februari brengt Sunflower (must-hear voor fans van Iceage, DIIV en Protomartyr) een eerste EP uit op Sentimental, het platenlabel van leden van Whispering Sons, dat ook nieuw talent als El Yunque en Fornet op het roster heeft staan

Wanneer te zien? 18 november in De Kreun, op Scratch The Surface in Antwerpen op 24 november, 1 december in 4AD en 9 februari in Cactus Club in Brugge

Geniet hier nog eens van die geweldige single “Heroin”:

 

 

Wat? Dit jaar nam Tangled Horns een doorstart: een nieuwe aanpak in de studio, een nieuw album en een nieuwe gitarist. Het eindresultaat mag gehoord worden. Een nummer zoals “Shadow” is tegelijk vuile en meezingbare grunge rock met nineties- en stonerinvloeden. Ideaal om je nekspieren los te maken.

Wanneer te zien? Op 23 november vindt het releasefeest van ‘Superglue For The Broken’ plaats in Het Bos, mét Comet Street en kolektiv als opwarmers van dienst.

 

 

Wat? Geweldig nieuw trio dat bestaat uit Nele Janssen, Dave Schroyen (Evil Superstars, Millionaire) en Jacques Nomdefamille (Neisa). Hun specialiteit? Heerlijk sludgy punk/pop. Ze maakten alvast indruk op het Sonic City-festival in Kortrijk. Op 28 januari verschijnt hun debuutplaat via Fons Records.

 

 

Please follow and like us: