Jeroen Stevens toert momenteel Vlaanderen rond met Gruppo di Pawlowski en DAAU, maar maakte graag tijd vrij om zijn tips uit de Belgische underground mee te geven. Maak kennis met King Dick, Elko Blijweert, Simon Lenski, Weird Dust, Captain Captain en De Batteries.

 

KING DICK

“King Dick is het alter ego van Wim De Busser (Stef Kamil Carlens, Baboons, …). Als King Dick maakt hij popmuziek in een totaal eigen universum dat schippert tussen lo-fi, garage, techno, reggae, en ga zo maar door. King Dick doet alles zelf: alle instrumenten inspelen, opnemen, mixen en het artwork maken. King Dick is superproductief: de eerste plaat New King Dick kwam uit in november 2016, de opvolger KD-Time! is net verschenen, de derde verschijnt later dit jaar… op King Dick Records natuurlijk!”

 

http://kingdickrecords.com/
https://www.facebook.com/KINGDICKISNR1/

 

ELKO B.
“Elko B(lijweert) (Kiss My Jazz, Dead Man Ray, Gruppo Di Pawlowski, Eriksson Delcroix, …) bracht dit jaar na een jarenlange carrière als sideman eindelijk een eerste solo-lp uit op Victor Robyns schitterende Ekster label. Een mengelmoes van instrumentale muziek met evenveel synthesizers en electronica als gitaren. Beste Belgische plaat van het decennium.”

 

http://www.eksterlabel.com/

 

SIMON LENSKI

“Simon Lenski, een van de founding fathers van Die Anarchistische Abendunterhaltung, komt net zoals Elko B. na jarenlange ervaring in bands en projecten ook eindelijk uit zijn kot als soloartiest. Het resultaat is een hyperpersoonlijke elektronisch-akoestische popplaat met vooral live veel ruimte voor improvisatie. Mét bovengenoemde Wim De Busser live op keys. Als voorsmaakje van het nog te verschijnen debuut is een EP te beluisteren via Bandcamp.”

 

 

http://www.simonlenski.com

 

WEIRD DUST
“Toevallig ontdekt als voorprogramma van een verschrikkelijk Zombi in Gent onlangs. Maakte de verplaatsing en helletocht door het circulatieplan toch meer dan de moeite waard. Soloartiest (uit Brussel?) die dansbare experimentele muziek maakt die (althans toen in Gent) schippert tussen John Carpenter en Front 242. Schitterende 7″ op Knotwilg Records, prachtige tape op het Kerm label.”

 

 

https://www.facebook.com/Weird-Dust-1612546112352462/

 

CAPTAIN CAPTAIN
“Een band! Die rockt! En vuil is! En fantastisch! Waar gaan we dat anno 2017 nog schrijven? Ultraundergroundsupertip.”

 

 

https://www.facebook.com/thesocialcaptain/

 

DE BATTERIES
“Ik weet het… ik mocht maar vijf tips geven, maar ontdekte na het opstellen van mijn lijstje nog deze parel (en wil geen van bovenstaande schrappen). Ik zag deze jonge groep in de Brusselse Begijnhofkerk, waar ze achter een tafel vol speelgoed- en andere instrumenten zaten. Er werd vanalles geloopt en alsof het resultaat zo nog niet prachtig genoeg was, begon een dame opera te zingen alsof haar leven er vanaf hing. Het eindresultaat was van een hypnotiserende schoonheid. De jonge, mooie, vrouwelijke Kraftwerk van het niet-zo-nieuwe millennium.”

 

https://www.facebook.com/debatteries/

Please follow and like us: