Morgen mogen ze Gent Jazz openen, vandaag staan ze op Oorworm: het wel heel swingende Compro Oro. Met maar liefst zeven luistertips op hun lijstje! 

44 RAVE

“Trashy bluestrio rond drummer Frederik Van den Berghe en Big Dave. Freddie King meets the Bad Seeds in de soundtrack van nog te verschijnen horrorfilm. Duistere free blues, hippe trance blues, enzovoort blues…”

 

 

HOERA.

“Dromerig improtrio rond Bert en Stijn Cools. Kleurrijk gelaagd, bijzonder doordacht, impressionistisch. Je gelooft niet hoeveel klanken Bert Cools uit zijn gitaar tovert. Tussen de gitaar en het rijke kleurenpalet van broer Stijn zit de bas van Dries Laheye (STUFF.) verankert.  Dit is een eigenlijk meer dan muziek in de zin van harmonische klanken ordenen. Het lijkt meer de uitdrukking van een emotionele droomwereld die je nog nooit van zo dichtbij kon ervaren.”

 

 

UMA CHINE

“Nieuw project rond Nele De Gussem (Future Old People Are Wizards, Maya’s Moving Castle, Delvaux). Experimentele popmuziek, Björk meets Amen Dunes in een cinema in de Sahara. Of: Angelo Badalamenti leeft zich uit met drie etherische vrouwenstemmen.”

 

 

JOHN GHOST

“Weidse filmmuziek, sterk doorgecomponeerde muziek van Jo de Geest, het wonderkind uit de Gentse Brugsepoort. Een zeskoppige band met onder anderen Wim Segers (Compro Oro, FES) en Lieven van Pée (De Beren Gieren). Steve Reich meets Jaga Jazzist. De plaat ‘For A Year They Slept kwam uit in 2016.”

 

 

 

TSINCUTA

“Zwaar avant-gardistisch project van het voor velen onbekende genie Sebastiaan Vekeman. Deze jazzdrummer is naast zijn twee projecten Bestiaal en Skodatura Punkjazz Ensemble veel bezig met elektronische muziekproductie en wist mij te vertellen dat hij voor Tsincuta al 300 composities maakte. In de toekomst zal hij met dit project ook aan de slag gaan met onze nieuwe stadscomponist Fulco Ottervanger.”

 

 

ELLEN STEEGEN

“Meisje uit Limburg dat mooie popliedjes schrijft in jaren 90-stijl. Maar denk ook aan Conan Mockasin, Mac DeMarco, Temples en The Homeshake. Ze staat heel fris op het podium en is een goeie frontvrouw, Telecaster incluis. Wellicht niet lang meer, maar nu nog steeds underground. Ze brengt haar eerste album dit najaar uit op Het Limburgse label FONS Records.”

 

 

 

DE GROOTE-FAES DUO

“Jazzduo met allerlei invloeden, maar wat een wereldgitarist is die Bruno de Groote! Supervette sound die u doet opspringen en ‘yeah!’ roepen. Een beetje Mark Ribot of onze eigen Bert Dockx. Het duo werkt al superlang samen, en dat is er aan te merken. In de balans, in hun timing, in hun sound, in de composities. Ze krijgen lovende recensies naar het schijnt, en terecht!”

 

 

Wim Segers (vibrafoon & marimba), Bart Vervaeck (gitaar),
 Matthias Debusschere (bas), Robbe Kieckens (percussie) en Frederik Van den Berghe (drums) spelen morgen, donderdag, drie keer op de Garden Stage van Gent Jazz. Meer info: gentjazz.com/nl/programma/06-07/artists

 

 

Please follow and like us: